لوازم صافکاری

انبر پی دی آر ترک

 

صافکاری چیست؟

 
امروزه وسیله نقلیه جز یکی از مهمترین و پرکاربردی ترین وسایل ضروری زندگی روزمره انسان ها شده است با ضرورت این وسیله نقلیه با افزایش تصادفات،و با آسیب رسیدن جدی به بدنه خودرو همراه بوده و چون بدنه خودرو هرچقدر ضخیم یا باکیفیت از فلز و رنگ پوشیده از تصادفات کوچک هم می تواند به لایه های خودرو آسیب جدی بزند بدینوسیله از ابزار و وسایل صافکاری خودرو را ترمیم میکنیم.
 

ابزار صافکاری:

 
استفاده از وسایل هایی است که صافکار و نقاش از آن‌ها برای ترمیم و صافی فرورفتگی خط و خش خودرو و قرشدگی ها استفاده می کند. صافکار باید آشنایی کامل از ابزار صافکاری داشته باشد تا در حین انجام صافکاری اثراتی از ترمیم روی بدن باقی نماند که باعث جلوه بد و نازیبا بر روی سطح اتومبیل ایجاد شود .ابزارها تخصصی می باشند برای صافکاری خوب دو عامل .یکی مهارت و تجربه استادکار و دومین شکل‌گیری یک صافکاری خوب ابزار صافکاری تخصصی می باشد.
انواع ابزار صافکاری خودرو:
صافکاری خودرو به دو دسته بی رنگ و بارنگ تقسیم می‌شود که در صافکاری بی رنگ از هیچگونه ابزار رنگی استفاده نمی شود و قیمت آن در مقایسه با صافکاری با رنگ بسیار ارزانتر است .
 
 

ابزار صافکاری با رنگ:

زمانی که خودرو آسیب جدی می‌بینند باید بصورت صیح صافکاری شود و یا بدنه خودرو کامل تعویض شود با ابزار صافکاری با رنگ که جز ابزارهای سنگین می باشد از مهمترین ابزارها در صافکاری با رنگ عبارتند از: سمباده ،دستگاه جوش، شاسی کش، پولیش، پمپ رنگ، وسایل بتونه کاری، خشک کن رنگ مصنوعی اشاره کرد.
 

شاسی کش:

یعنی برگرداندن شاسی آسیب دیده اتومبیل  به حالت اولیه آن که با کمک جک یا جرثقیل انجام می‌شود که به این جرثقیل ها شاسی کش گفته می شود.
سمباده : سمباده های برقی یا دستی ابزارهایی هستند که صافکار به کمک آنها بخش های آسیب دیده را خیلی تمیز می کند و بعد برای ترمیم سمباده کاری می شود تا بعد از بازگرداندن قطعات آسیب دیده ی ماشین  به حالت اول دوباره رنگ آمیزی شوند .
 

دستگاه جوش:

 قسمتهای مختلف از بدنه ماشین  که در اثر ضربه  یا تصادف از بین رفته اند اگر خیلی ریز و کوچک باشند به کمک دستگاه جوش ترمیم میشوند.
 

وسایل بتونه کاری :

بعد از اینکه ترمیم کردن و یا تعویض کردن  قسمتهای  آسیب دیده اتومبیل  قبل از شروع کردن مرحله رنگ آمیزی دوباره ، صافکار باید بدنه ماشین را بتونه کاری کند تا مستحکم شود.
 

پمپ رنگ:

ساختن رنگ با کیفیت به کمک پمپ پاشیدن رنگ  بعد از بتونه کاری 
 

پولیش :

آخرین مرحله از صافکاری اتومبیل  می باشد که صافکاری بخشهای تعمیر شده  و استفاده از رنگ جدید قابل تشخیص نباشد از پولیش کاری استفاده می کنند.
 

خشک کن موضعی:

از لامپ های مادون قرمز برای خشک کردن نقاط رنگ شده  بعد از صافکاری کاربرد دارد.
 

ابزار صافکاری بدون رنگ :

برای زمانی است که در هنگام تصادف رنگ خودرو آسیب پذیر باشد ولی ضربه وارد شده بر اثر تصادف رنگ آن را آسیب پذیر کرده است صافکار بدون رنگ یک روش ظریف و سبک در صافکاری خودرو می باشد که مهمترین ابزارات صافکاری بدون رنگ عبارتند از: ابزار صافکاری تگرگ کش چسبی، میله های صافکاری، مشتی قالب تنه، دستگاه صافکاری بدون رنگ مغناطیسی و هاتباکس.
 

مشتی و قالب تنه:

بدنه اتومبیل ممکن دچار فرورفتگی و برآمدگی هایی سطحی وجدی شود که لازم به صافکاری با استفاده از این ابزار برای بازگرداندن به شکل اولیه خود می باشد. 
 

میله های صافکاری:

این میله ها برای صافکاری بدون رنگ دربها ،کاپوت، سقف، ستون ،صندوق عقب خودرو استفاده میشود این میله ها به عنوان اهرم صافکاری یا جوموک نامبرده می‌شود که در صافکاری نیاز به تخصص بالایی دارد.
 

تگرگ کش چسبی:

جز حرفه ای ترین وکاربردی ترین ابزار صافکاری می باشد که با استفاده از چسب، گیره هایی را به بدنه فرو رفته ماشین می‌چسباند و با فشار دادن  میله ها و کشنده های فلزی ،شکل و نوع بدنه را به سمت بیرون  میکشد و فرورفتگی را برطرف میکند. 
 

ابزار چوبی:

جز ابزارهای به روز صافکاری با روکش فولادی یا آلومینیوم است که شامل انواع چکش،مشتی و قالب تنه در اندازه و مدلهای مختلف است.
 

دستگاه بدون رنگ مغناطیسی:

از جمله  دستگاه های تگرگ کشی که با امواج گرداب الکتریکی  زیاد کار می کند این امواج مولکول های فولاد را به جنبش در می آورد و فرو رفتگی شدید را بیرون می آورد..
 

دستگاه بدون رنگ هاتباکس:

جدیدترین دستگاه صافکاری اتومبیل که بدون رنگ است بدون اینکه ضربه ای  به ترمیم فرورفتگی بدنه ماشین زده بشه و صافکاری بدون آنکه قطعات داخلی ماشین را برای تعمیر باز کننده استفاده میشود.